Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum NÖVÉNYVÉDELMI DRÓNPILÓTA képzést hirdet


A képzőhely OM azonosítója: 202728

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000140

A képzésre feljogosító NÉBIH határozat száma: 4200/12258-2/2022


A képzés időtartama összesen: 300 óra
Oktatási blokkok:
Növényvédelmi drón alapismeretek (elmélet) 24 óra
Agrometeorológiai alapismeretek (elmélet) 24 óra
Térinformatikai alapismeretek (elmélet) 36 óra
Növényvédelmi permetező drónkezelő gyakorlat 216 óra

A növényvédelmi drónpilóta képzésre való felvétel bemeneti feltételei

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség vagy Mezőgazdaság és erdészet vagy Gépészet vagy Specializált gép- és járműgyártás vagy Informatika és távközlés ágazatokban szerzett középfokú szakmai végzettség


Szakmai előképzettség:


1.) A távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról szóló 6/2021. (II. 5.) ITM rendeletben előírt, érvényes pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megléte (A1/A3 távpilóta vizsga);


2.) A növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendeletben előírt minimális képzés (80 órás zöld könyves növényvédelmi alaptanfolyam), vagy magasabb fokú növényvédelmi képzettség.


Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges a jogosítvány egészségügyi feltételeivel azonos módon, ezért legalább a B kategóriás járművezetői engedély megléte a vizsga előfeltétele.


Ha ön nem felel meg az összes bemeneti feltételnek, akkor a „drónos növényvédelmi szakember” képzésünkre jelentkezhet az ott leírt feltételekkel.

Előzetes tudásmérésre lehetőséget biztosítunk:

Az előzetes tudásmérés a jelentkező saját drónjával történik, és a monitoring drónok kezelésében való jártasság felmérésére szolgál. Az előzetes tudásfelmérés sikeres teljesítése nem vonja magával a térítési díj csökkenését, csak a 4. modul kötelező óraszámának a csökkenését eredményezi.

Előzetesen megszerzett tudás beszámítása:

Felsőfokú képzésben szerzett diplomával rendelkező szakemberek kérésre mentesülhetnek a 2. modul képzési kötelezettsége alól (Agrometeorológiai alapismeretek). Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök szakon végzett szakmérnökök/szakemberek kérésre mentesülhetnek a 1. és 3. modul képzési kötelezettsége alól (Növényvédelmi drón alapismeretek és Térinformatikai alapismeretek). Felsőfokú képzésben térinformatikai tantárgyból sikeres vizsgát tett szakemberek kérésre mentesülhetnek a 3. modul képzési kötelezettsége alól (Térinformatikai alapismeretek).

Térítési díj

A képzés teljes díja: 550.000 Ft

Az előzetesen megszerzett tudás beszámításának az eredményétől függően a képzés díja legfeljebb 100.000 forinttal csökkenthető, de minimálisan 450.000 Ft.

A képzés helyszíne: Csongrád, Kenderes, Hódmezővásárhely vagy egyéb a csoport igényeitől függően

A képzés megkezdése: minimum 12 fő jelentkező esetén a felnőttképzési szerződések megkötése után 1 héttel.

Jelentkezés:

a https://aaszc.hu/dronpilota.html honlapról letöltött jelentkezési lap visszaküldésével a kabinet@aaszc.hu címre.

Felvilágosítás:

Tel.: 06 30 288 7775 (Sisák István)

E-mail: foig.h@aaszc.hu

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési lap

Programkövetelmény