Az Alföldi Agrárszakképzési Centrum
DRÓNOS NÖVÉNYVÉDELMI SZAKEMBER
képzést hirdet

A képzőhely OM azonosítója: 202728

Felnőttképzési engedély száma: E/2021/000140


A képzés időtartama összesen: 300 óra
Oktatási blokkok:
Növényvédelmi drón alapismeretek (elmélet) 24 óra
Agrometeorológiai alapismeretek (elmélet) 24 óra
Térinformatikai alapismeretek (elmélet) 36 óra
Növényvédelmi permetező drónkezelő gyakorlat 216 óra

A drónos növényvédelmi szakember képzésre való felvétel bemeneti feltételei

Egészségügyi alkalmassági követelmény: szükséges a jogosítvány egészségügyi feltételeivel azonos módon, ezért legalább a B kategóriás járművezetői engedély megléte.


Más előfeltétel nincs, de a jelentkezőkkel kötött felnőttképzési szerződésben egyértelműen rögzítésre kerül, hogy a képzés elvégzése nem eredményez olyan jogosításokat, mint a „növényvédelmi drónpilóta” képzés és képesítő vizsga. Ha valaki sikeresen elvégzi a „drónos növényvédelmi szakember” képzést, és később teljesíti a „növényvédelmi drónpilóta” képzéshez szükséges bemeneti feltételeket, és arra is jelentkezik, hogy államilag elismert jogosítást szerezzen, akkor ezt a „drónos növényvédelmi szakember” képzést beszámítjuk előzetesen megszerzett tudásként.


A növényvédelmi drónpilóta képzés bemeneti feltételeit ide kattintva nézheti meg.

Előzetes tudásmérésre lehetőséget biztosítunk:

Az előzetes tudásmérés a jelentkező saját drónjával történik, és a monitoring drónok kezelésében való jártasság felmérésére szolgál. Az előzetes tudásfelmérés sikeres teljesítése nem vonja magával a térítési díj csökkenését, csak a 4. modul kötelező óraszámának a csökkenését eredményezi.

Előzetesen megszerzett tudás beszámítása:

Felsőfokú képzésben szerzett diplomával rendelkező szakemberek kérésre mentesülhetnek a 2. modul képzési kötelezettsége alól (Agrometeorológiai alapismeretek). Precíziós agrárgazdálkodási szakmérnök szakon végzett szakmérnökök/szakemberek kérésre mentesülhetnek a 1. és 3. modul képzési kötelezettsége alól (Növényvédelmi drón alapismeretek és Térinformatikai alapismeretek). Felsőfokú képzésben térinformatikai tantárgyból sikeres vizsgát tett szakemberek kérésre mentesülhetnek a 3. modul képzési kötelezettsége alól (Térinformatikai alapismeretek).

Térítési díj

A képzés teljes díja: 800.000 Ft

Az előzetesen megszerzett tudás beszámításának az eredményétől függően a képzés díja legfeljebb 100.000 forinttal csökkenthető, de minimálisan 700.000 Ft.

A képzés helyszíne: Csongrád, Kenderes, Hódmezővásárhely vagy egyéb helyszín a csoport igényeitől függően.

A képzés megkezdése: minimum 12 fő jelentkező esetén a felnőttképzési szerződések megkötése után 1 héttel.

Jelentkezés:

a https://aaszc.hu/dronos_szakember.html honlapról letöltött jelentkezési lap visszaküldésével a kabinet@aaszc.hu címre.

Felvilágosítás:

Tel.: 06 30 288 7775 (Sisák István)

E-mail: foig.h@aaszc.hu

Letölthető dokumentumok

Jelentkezési lap

Programkövetelmény (FIGYELEM! Ez a dokumentum csak a 300 órás képzési programra és az azzal összefüggő jelenléti és teljesítménymérési követelményekre vonatkozik, az egyéb részei érvénytelenek a „drónos növényvédelmi szakember” képzést illetően.)